Treći sastanak radnih grupa

23. Decembar 2022.

Treći sastanak radnih grupa u okviru projekta “EU podrška reformama u sektoru voda” održan je 22. decembra 2022. godine u prostorijama Privredne komore Srbije.

Sastanak je otvorila gospođa Marta Mihailović, predstavnica Republičke direkcije za vode, pozdravivši učesnike i predstavivši teme sastanka.

U prvom delu sastanka radne grupe predstavljen je Izveštaj o proceni sa preporukama za odavajanje vodnih usluga od drugih komunalnih usluga, dok su se u drugom delu sastanka učesnici bavili kriterijumima i predlozima za reorganizaciju vodnih usluga. Analiza pravnog okvira u vezi reorganizacije vodnih usluga usledila je u trećem segmentu sastanka, a tokom svakog dela sastanak, učesnici su sa projektnim ekspertima diskutovali o predstavljenim podacima i mogućim daljim koracima.

Projekat „EU podrška reformama u sektoru voda“ finansira EU, a njime upravlja Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU. Korisnik projekta je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Republička direkcija za vode. Projekat realizuje EPTISA Servicios de Ingenieria S.L. Spain u konzorcijumu sa EPTISA Southeast Europe d.o.o. Serbia.